sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Millaista kotonasi oikeasti on?

Tämän päivän (2.10.2016) sunnuntaiherkkukakkuhesarissa oli taas läjäkaupalla hyviä juttuja asumisesta. Hykerryttävin homma oli kysely, jossa selvitetään, miten suomalaiset kotonaan elävät.

Kuva: Valokuvataiteilijoiden liitto; Arjen kuvia

Minua on aina kiinnostanut toisten kodit: joku arvostaa suurta saunaa, toinen haluaa ehdottomasti autotallin ja kolmas innostuu valtavista ikkunoista. Toisilla on ihan valtavasti tavaraa ja toisilla ei. Joillakin telkkari on paraatipaikalla kun joillakin sitä ei ole ollenkaan! Miksi?

Miten me vietämme aikaa kotona? Mistä nautimme? Mitä inhoamme? Mihin sijoittaisimme 10 ylimääräistä neliötä? Minkälaisia rutiineja meillä on? Vältteletkö vai halailetko naapureitasi?

Käy täyttämässä nopea kysely Hesarin sivuilla ja katsotaan mitä me suomalaiset arvostamme:

KOTIKYSELY

"Kyselyllä selvitetään, miten suomalaiset kotona elävät. Tuloksista on apua, kun tehdään kotiin liittyviä poliittisia päätöksiä, joiden pitäisi lisätä ihmisten hyvinvointia. Saatua tietoa voidaan käyttää myös parempien asuntojen suunnitteluun.
Tutkimusta tekevät sosiaali- ja terveyspolitiikan professori Juho Saari ja sosiologi, YTT Jenni Berlin Tampereen yliopistosta, arkkitehti Anne Tervo Aalto-yliopistosta sekä erityisasiantuntija Sakari Kainulainen Diakonia-ammattikorkeakoulusta."  - Helsingin sanomat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti