keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Opas kiinteistövälittäjän valintaan

Olen kolme kertaa ollut valitsemassa asunnolle välittäjää.

Ensimmäisellä kerralla valitsin välittäjän myymään rakkaan lapsuudenkotini. Otin yhteyttä suurimpiin välitysfirmoihin eli Huoneistokeskukseen ja Kiinteistömaailmaan. Tuolloin välittäjäksi valikoitui reippaan olemuksen ja rehellisen arvion vuoksi Kiinteistömaailman Jarmo, joka osoittautuikin oivaksi valinnaksi nopeasti saadun hyvän tarjouksen vuoksi.

Toisellla kerralla valitsin välittäjän rivitalomme myyntiin. Vaikka Kiinteistömaailmalta olikin hyvät kokemukset, halusin kokeilla upeilla esittelykuvillaan minut hurmannutta Alku LKV-kiinteistövälitysfirmaa. Ihana ja iloinen Anne Keinänen myi rivarimme kahdessa viikossa.

*:
kuva:pinterest

Tässä vinkkini välittäjän valintaan:

1. Välittäjänä välittävä tyyppi. Ei siis mikään valittava luimu. Mielestäni on erittäin tärkeää kenet valitsee omaa asuntoaan esittelemään. Hyvä välittäjä huomio jokaisen asuntonäyttöön tulleen ja esittelee asunnon samalla tavalla sekä puuhkarouvalle että tuulipukumummolle. Hyvä välittäjä on avoin, ystävällinen, kohtelias, huumorintajuinen ja rehellinen. Minusta välittäjän tärkein piirre on välittäjä itse. Valitse sellainen välittäjä, joka tuntuu itsestäsi kivalta ja luotettavalta; asuntosi ostaa todennäköisesti tyyppi jolla on sama maku sekä asuntosi että valitsemasi välittäjän suhteen.

2. Hyvät kuvat. Edustavat kuvat houkuttelevat asuntonäyttöön potentiaalisia ostajia. Myös asunnon pohjapiirros on tärkeä! Kuvia on hyvä olla joka huoneesta.

3. Aggressiivinen myynti. Kun asunto laitetaan myyntiin halutaan se useimmiten kaupaksi mahdollisimman pian. Isommat yritykset pystyvät pitämään asunnon yleisesittelyitä joka viikonloppu ja yksityisesittelyitäkin tarvittaessa. Välittäjän ja välitystoimiston pitäisi käyttää kaikki rahkeensa asunnon myymiseksi ensimmäisen myyntikuukauden aikana.

Mitä välitysfirmoja ja tyyppejä te suosittelisitte?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti