torstai 28. huhtikuuta 2016

Töölö ruots. Tölö

Töölössä ollaan. Tuntuu kodilta ja haluan jäädä tänne. Toisiko joku meidän tavarat Oulusta?? 

Töölö on ehdottomasti kivoin alue Helsingissä tähän mennessä. Täällä on upeita vanhoja taloja, puhutteleva arkkitehtuuri, paljon ihania tunnelmallisia puistoja, Töölön kuuluisa sairaala, meri ja Mannerheimintie. Sulassa sovussa ovat vierekkäin koko elämän kirjo: jalkapallokenttä, kirkot, kaupat, hautausmaa ja Hietsu. Töölössä on lukuisia ihania leikkipuistoja, jotka ovat sadesäälläkin olleet yllättävän täynnä mukavia perheitä. Joka päivä olen hiekkalaatikolla haastatellut äitejä, isiä ja lapsia siitä minkälaista Töölössä on elää ja vastaus on aina sama: pois en lähtisi! Perusteluina on alueen tunnelma, lukuisat puistot, hyvät urheilumahdollisuudet ja keskustan läheisyys. Töölössä on kuulemma aktiivinen kaupunginosayhteisö ja Töölöllä on myös oma kylätalo. Söpöä. 

Alueella on myynnissä tosi mielenkiintoisia ja kauniita asuntoja, joista lisää myöhemmin. Kuvassa alla avara ja valoisa, useimpien lasten unelmien koti Töölössä.Töölössä on paljon maanläheisiä ja rennonoloisia kahviloita ja ravintoloita. Tällä reissulla me kävimme Töölön pizzassa perus "sunnuntainaeijaksatehdäruokaa" pitsalla, Ravintola Töölön Sävelessä hampurilaisilla ja Café Regatassa pullakahveilla. Töölön Sävel oli ihana 60-luvun tunnelmaa huokuva lapsiystävällinen ravintola, joka tarjoili herkullisia etanoita ja hampurilaisia. Café Regatta oli oikea nähtävyys; 100 vuotta vanha kalastajanmökki merenrannassa, herkulliset pullat ja maksu vanhanaikaisesti käteisellä.Töölö on minusta hauskalla tavalla sekoitus Kalliota ja Ullanlinnaa; alue huokuu arvokasta historiaa, on rennon nuorekas ja tyylikäs olematta kuitenkaan liian posh. 

Töölö - feels like home. 

4 kommenttia:

 1. Ah, Töölö, entiset kotikulmani! Asuin siellä ennen lapsia vuokralla ja sieltä etsimme aikanaan myös omistusasuntoa. Töölö oli ajatuksissamme ykkösvaihtoehto, kunnes löysimmekin mustana hevosena asunnon toisaalta. Mutta Töölön tunnelma on kyllä ihan huikea: vaikka se on ihan ytimessä, ympärillä on leppoisaa ja rauhallista. Jos olisi kaikki maailman rahat käytettävissä, ostaisin Töölöstä jonkun huikean kattohuoneiston niinkuin Cheek :D

  PS. On ihanaa lukea näitä tunnelmointejasi Helsingistä. Saan sinun kauttasi itsekin uutta ja innostunutta kulmaa omaan kotikaupunkiini. Tunnut olevan jotenkin vilpittömän innostunut ja se tarttuu!

  VastaaPoista
 2. Ai sinä olet entinen Töölöläinen!! :) Lämmittää mieltä jos saan ehtaan helsinkiläiseenkin tartutettua uutta virtaa :)

  VastaaPoista
 3. Mun ensimmäinen oma koti oli Töölössä, Savilankadulla. Töölö on ihana.

  VastaaPoista