keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Maassa maan tasalla

Ullanlinnassa meidän asunto oli kerrostalon ensimmäisessä kerroksessa. Tämä ensimmäinen kerros oli maan tasalla, siis ihan tässä samalla tasolla josta puut kasvaa! Kyllä tuntui jännältä. Ensimmäisenä yönä en oikein saanut unta kun oikein pelotti, että joku voi tuosta noin vaan tulla koputtelemaan ikkuinoihin. 


Maan tasalla Kaivopuistossa.
Maan tasalla ikkunoiden avautumissuunta nousee yleensä lyhyehkön näkökantaman takia tärkeään rooliin: on suuri merkitys näkyykö ikkuinoista naapurin keittiö, roskasäiliö vai luonnonsuojelualue. 

Varsinkin nykyään, kun omakotitalotontit ovat älyttömän pieniä on hyvin yleistä istua naapurin kanssa käytännöllisesti katsoen samassa olohuoneessa. Nykyomakotitalot ovat kuin rivitaloja, joissa umpiseinien paikalla naapuriin päin on akvaarioikkunat. Tosin kun itse pitää elämänmenosta ja vaatetuksesta piittaamatta aina verhot auki, sulkevat naapurit omansa jossain vaiheessa. 

Ullanlinnassa meiltä avautunut maisema ei ollu kovin imarteleva näky:oli roskalaatikkoa, kaksimetristä aitaa ja 70-luvun mörskä. Asunto oli silti varmaan puolen millin arvoinen. Vai olisiko? Sisältä se oli ihana, ulkoa myös, sijainti täydellinen, mutta maisema ruma. 

Me ollaan aika paljon kotona ja katselen tosi paljon ulos. Jonkin väitöskirjan mukaan ikkunasta näkyvät kauniit talot ovat merimaiseman hintaisia maisemia. Aina puhutaan sijainnista, neliöistä ja putkirempasta, vaikka ikkunoista avautuva maisema vaikuttaa asumismukavuuteen vähintään yhtä paljon.The Masentavanäky, kesällä varmaan tosin kivempi.

Ihana näkymä meiltä nyt.

Korkealta näkee kauas. Näköalan ollessa laaja näkökenttään osuu usein myös rumien juttujen lisäksi niitä kauniita asioita, oli kyse sitten mistä tahansa elämässä. 

Nyt on päivänselvää myös se, että meidän perhe ei maantasalle muuta. Eikä maalle.

5 kommenttia:

 1. Näkymät on kyllä kertakaikkisen oleelliset! Itsekin oon huomannut, että huonetilastakin voi vähän tinkiä, jos ikkunasta avautuu aava ja viehättävä maisema.

  VastaaPoista
 2. Moikka! Ihan uskomatonta et löysin tän sun blogin! Sun kriteerit Helsinkiin muuton kanssa on niin samanlaiset ku mulla, ainakin sijainnin suhteen ;)

  Meidän perhe ei tosin ihan heti ole muuttamassa, tarvittaisi ehkä lottovoitto että saataisi koti juurikin Ullanlinnasta tai muuten läheltä keskustaa. Neljä lasta tarvii jonkun verran tilaa, vaikka olen tosi valmis siitä tinkimään :) Luin sun kaikki postaukset yhdeltä istumalta ja voin kyllä samaistua melkeinpä kaikkeen mitä sanoit :)

  VastaaPoista
 3. Ihana kun löysit! Kiva kun mulla on kohtalotovereita :) missä te asutte nyt? joo neljän lapsen kanssa ei ihan kolmioon ehkä mahdu! Mut ihana kun on noin iso perhe <3 Tervetuloa lukemaan ja kommentoihan jatkossakin olit sitten samaa tai täysin eri mieltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei kolmioon, melkeinpä pakko olla kolme makuuhuonetta :) Sen verran olen oikotietä tutkinut että kalliiksi tulee. Me asutaan Kouvolassa ja olen ihan tyytyväinen täällä, mutta silti haaveilen. Osa lapsista on koulussa, mut oon jopa laskenut että parin vuoden päästä muutto ois sellanen et ne sopeutuis mahd. hyvin. ;)

   Ja jep, laitan sut bloglovinissa heti seurantaan! Mut löydät jaels.fi jos haluut tulla moikkaan :)

   Poista