keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Kyljessä roikkuu hintalappu

Olen laskeutunut pikkuhiljaa Ullanlinnan pilvilinnoista alas ja...rakastan sitä edelleen! 

Olen selannut Etuoven ja Oikotein sivustoja eestaas ja huokaillut upeiden ikkunalautojen, sisäpihojen ja lankkulattioiden perään taas jälleen kerran. Olen myös kauhistellut liian moderniksi kiiltolakatuilla kaapinovilla ja punaisilla (!) kaakeleilla sileäksi vedettyjä keittiöitä!! Sellainen pahoinpitely pitäisi olla lailla kiellettyä. Vanhoja taloleidejä saa kohdella vain heidän arvoisellaan tavalla: nätisti ja vanhaa kunnioittaen. 


Asuntojen selailu lopahtaa aina jossain vaiheessa siihen hintalappuun. Periaatteessa jossain vaiheessa elämää olisi mahdollista saada Ullanlinnan verran lainaa, mutta onko mitään järkeä ottaa niin isoa asuntolainaa? Onko siinä mitään järkeä, että vähintään toisen palkka menee kokonaisuudessaan asuntoon? Että päivät istutaan töissä jotta voidaan illat istua kotona? 

Tästä päästään taas siihen mitkä ovat niitä järkeviä ratkaisuja. Olisiko järkevämpää asua halvemmalla vaikka Vantaalla? Vai kuluttaa kaikki rahansa ihanaan asuntoon, jota rakastaisi kuin kolmatta lastaan? Vantaalla tarvitsimme todennäköisesti kaksi autoa, joka sotii tätä omaa "ilmastonmuutos pysähtyy huomenna" tavoitettani vastaan. Kahden auton hinnalla saisi sitäpaitsi pienen makuuhuoneen Ullanlinnasta. Tosin Helsingin keskustan tuntumassa asuessa ravintoloihin ja kahviloihin uppoaa sitten se makuuhuone. Niinkuin aiemmassa postauksessa päivittelin on Ullanlinnan keskimääräinen neliöhinta noin 7000€. Mittailin kuopuksen leikkimattoa, että siinä on 7000 euroa lattialla. Metri kertaa metri on seittemän tonnia. Sanoopa sen miten päin vaan niin onhan se ihan järkyttävän paljon rahaa. Oulussa samantyylisellä sijainnilla neliöhinta on korkeintaan neljätonnia. 

Vaihdetaan käytetty mutta hyväkuntoinen leikkimatto 7000 euroon!


Etuoven halvin, meidän perheelle sopivan kokoinen asunto löytyy Lapuan Männiköstä Pohjanmaalta. Hintalappuna 19 000 €, neliöitä 130. Se on noin 150€ per neliö! Ei paha! Ja ihan muuttokuntoinen oli! 

Nämä on näitä elämän suuria valintoja, että missä sitä päättää elämänsä viettää. Välillä olen kateellinen ihmisille, jotka oikein hinkuvat jonnekin perämettään. Miksi meidän täytyy haluta Helsinkiin ja vielä sen yhdelle kalleimmista alueista??


6 kommenttia:

 1. Onpa hyvä, että otit puheeksi rahan, minun piti nimittäin antaa sinulle kullanarvoinen (heh heh) vinkki: älä usko Helsingin pyyntihintoja. Niissä on ihan reilusti ilmaa, Ullanlinnassakin. Hinnasta on täysin mahdollista tinkiä useampi kymppitonni, ihan oikeasti.

  Meidän nykyinen asuntomme Helsingin keskustasta oli aikanaan pyyntihinnaltaan niin kallis, etten edes etsinyt sen hintaisia asuntoja. Se pomppasi vähän vahingossa vastaan Oikotiellä. Tulimme katsomaan, päätimme tehdä törkeän halvan tarjouksen... Ja se meni läpi. Siksi asuntokauppavinkkini numero yksi Helsingin keskusta-asunnoille onkin: tingi tingi, pokkana vaan ;)

  VastaaPoista
 2. Mahtava vinkki! Kiitos! olen laskeskellut että Oulussa saa yleensä 10% pyyntihinnasta pois. prosentti pysyy siis varmaan samana sielläkin päin!

  VastaaPoista
 3. Tuo on totta, ehdottomasti tinkaamaan. Meillä kävi oman kotimme kanssa onni, että asunto oli aivan överisti ylihinnoiteltu. Katsojia ei ollut juurikaan, kun hintapyyntö karkotti jo ison osan kiinnostuneista pois. Sitten ensimmäinen tarjous roimasti alakanttiin (välittäjä kyllä kertoo, minkä tarjouksen suostuu vastaanottamaan) ja siitä se kaupankäynti alkaa. Tosin ei ne hinnat silti loputtoman alas tipu. Kannattaa tsekata toteutuneet kauppahinnat, sieltä saa hyvän käsityksen kauppahintojen tasosta.

  VastaaPoista
 4. Hyviä vinkkejä! Voisihan vuokrahinnoista tinkiä samalla tavalla? Mehän muutetaan ekaksi varmaan vuokralle ja ihan järjettömät hinnat niissäkin!

  VastaaPoista
 5. No vuokrahinnan suhteen meillä meni taas päinvastoin :) Laitoimme oman kotimme nyt Espanjan reissun takia täksi vuodeksi vuokralle. Kiinnostuneita oli lopulta niin paljon, että osa oli valmis maksamaan enemmän vuokraa kuin pyysimme, vaikka vuokrapyyntömme oli alueen normitasoa. Että kivoista kämpistä ollaan kantakaupungissa kiinnostuneita ja varmaan vähän vaihtelee, saako tingattua. Mutta aina toki kannattaa kokeilla, jos tilanne siltä näyttää. Mutta esim. seurakunnilla on tosi hyvillä paikoilla ja ihanissa keskustan taloissa vuokra-asuntoja, joissa olen kuullut olevan kohtuullisia hintoja. Eli kannattaa yrittää kartoittaa vuokra-asuntojakin muualtakin kuin Oikotieltä ym. palveluista. Milloin teillä muuten on muutto ajankohtainen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! Aika hyvin! Niinku vuokraajan kannalta ;) Seurakunnilta voiskin kysellä, kiitos vinkistä! Ja jostain kuulin, että Helsingin kaupungillakin on kivoja työsuhdeasuntoja. Muutetaan vasta vuoden päästä kesällä.

   Poista