sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Matkalla Helsingin ympäri

Herttoniemi check, Meilahti check, Ruoholahti check! Seuraavaksi Ullanlinna, sitten ehkä Hakaniemi, Etu-Töölö, Kruununhaka, Lauttasaari, Katajanokka?!?

kuva:wikipedia/Oona Räisänen

Kerran kuussa käymme koko perheellä noin 5 päivän reissun eripuolilla Helsinkiä. Perhe-elämää on mahtava testata airbnb:n kautta: tehdä ruokaa ja pestää pyykkiä, käydä lähileikkipuistossa, kävelyllä ja kahvilla. Mies on päivät töissä, illat kotona, minä äitiyslomalla kahden tytön kanssa. Elämä siis siirretään kerran kuussa Helsinkiin, vain koira jää Ouluun.

Miksi sitten Helsinki?

Siellä on perhe; isovanhemmat, lasten serkut ja paljon ystäviä. Siellä on myös hyvää ruokaa, ihania kahviloita, houkuttelevia pikkuputiikkeja. Oulussa on tasan kaksi kivaa ravintolaa ja baaria, yksi kiva kahvila ja kaksi ihanaa pikkuputiikkia. Ne on aika äkkiä kierretty. Tosin siinäkin on omat puolensa, kun viinibaarin tarjoilija muistaa ulkoa lempparipunkkuni!

Helsinki vetää puoleensa ja sitä pitää ainakin testata.

Ideana on, että etsitään nyt parin vuoden sisällä meille sopiva asuinalue Helsingistä ja muutetaan sinne vuokralle. Fiilistellään, kahvitellaan, eletään kaksi vuotta Helsinkiläistä elämää ja  päätetään sitten tullaanko takaisin Ouluun, jäädäänkö Helsinkiin vai tehdäänkö jotain ihan muuta!

Muutto olisi kesällä 2017, koska minä valmistun silloin ja olen vihdoin vapaa lähtemään!!! Kahden vuoden asuminen Helsingissä taas siksi, että siinä ajassa kerkeää varmasti tajuta viihtyykö siellä vai ei. Toinen syy kahteen vuoteen on se, että esikoinen aloittaa todennäköisesti syksyllä 2019 koulun ja haluamme siihen mennessä päättää missä asutaan seuraavat 12 vuotta, jotta lapset saavat käydä koulunsa ilman kaveripiirin jatkuvaa vaihtumista.

Elämme jännittäviä aikoja! Hauska kiertää pitkin Helsinkiä! Tervetuloa mukaan!
   

3 kommenttia:

 1. Heippa, mulle suositeltiin tätä blogia, kun olen kova kova Helsinki- js asunto-intoilija.. Olen muuttanut perheineni Helsingistä Turkuun ja täältä käsin haikailen takaisin vanhoille kulmille.. Asuntojen katselu on oma rentoutumiskeinoni, ja katselen aina asuntotarjonnan läpi sekä Helsingistä että Turusta. Olen kirjoitellut omassa blogissani asumisesta, jos kiinnostaa lukea ;).

  Vinkkinä sanoisin, että katso myös vaikka Roihuvuori tai Oulunkylä, Maunula ja Pakila! Näihin olen itse ajatellut mahdollisesti muuttavani, kun lapsia on nykyisin kahden sijaan neljä. Ennen vannoin itäisen kantakaupungin nimeen, eli Alppila, Hermanni, Vallila ja Itä-Pasila. Ja Käpylä!

  VastaaPoista
 2. hyviä vinkkejä, kiitos! Asuntojen katselu on kyllä oiva rentoutumiskeino. Ja koukuttava! Lähden tästä nyt lukemaan blogiasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ja nyt toi mun kommentti tuli vähän erilaisena näköjään kahteen kertaan.. mutta mene ihmeessä rentoutumaan ja katsele noista paikoista asuntoja :D! Mun uusi rentouttavin homma on katsoa rintamamiestaloja Helsingistä, suunnitella niihin remontteja ja leikisti kulkea alueella Google Mapsin kanssa. Hullu mikä hullu :D!

   Poista