perjantai 8. tammikuuta 2016

Mutsiksi Meilahteen?

Toisella reissullamme Helsinkiin asuimme Meilahdessa, kauniissa vanhassa talossa ihan Naistenklinikan vieressä.

Blogin nimi lähti ajatusleikkinä tältä reissulta: tässä on minun kotini, tuossa meidän lähipuisto ja tuossa koulu! Hyvä ystävämme "töölön tsirbula" asuu ihan nurkan takana, naapurustossa on kauniita vanhoja taloja ja jatkuva julkinen liikenne vilisisee vieressä. Lyhyen kävelymatkan päässä on Meilahden puisto, puistoarboretum, Sibeliuksen puisto, Seurasaari ja Liikuntakeskus sekä apteekki, alepa ja mcdonalds!! All you'll ever need. Keskustaan pääsee ratikalla 10 minuutissa koko ajan. Myös Helsingistä pois päin mm. Espooseen kulkevat bussit menevät Mannerheimintietä pitkin. Etuovesta löytyy pääasiassa kivoja asuntoja, joissa kaikissa on vaaditut leveät ikkunalaudat. Alueella oli kiitettävästi leikkipuistoja, jotka näyttävät Helsingissä kaikki olevan aidattuja vanhempien iloksi ja lasten turvaksi. Ihana Meilahti! Muutetaanko tänne?!

Meilahdenmutsi??
Päivien kuluessa ja pienten lasten kanssa kulkiessa alue näytti nopeasti myös huonon puolensa: liian paljon liikennettä. Ahdistaa, kun lähes koko ajan pitää kaksivuotiasta pitää kädestä ja kieltää ja käskeä. Olisi kiva, jos kotitalon edessä olisi vähän rauhallisempaa tai leveämpi ja turvallisempi kävelytie. Toki lapsetkin oppivat varomaan ja kulkemaan katuja talojen puolella.

Asuntoja ei myöskään ole suunniteltu autoa, pyöriä tai lastenvaunuja omistaville. Meidän talossa oli hissi, joka lähti jyrkkien kiviportaitten jälkeen hirveän kätevästi vasta toisesta kerroksesta. Vanhat hissit ovat niin romanttisia, mutta siinä ajassa kun tunget vaunut ja ostokset hissiin pidellen toisella kädellä hissin aukeavaa ovea, toisella hissin liukuovea ja kolmannella (?) kaksivuotiasta niin olisit jo kantanut koko potin portaita pitkin kotiin. Mutta kuten äitini sanoisi: mielummin kaunista kuin käytännöllistä.

Meilahden aluetta pitää kyllä ehdottomasti kokeilla uudestaan, mutta olisi kiva päästä lähemmäs Meilahden puistoa ja rauhallisempaan kortteliin.

Lue lisää: Mutsiksi Käpylään?
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti