keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Terveiset Tukholmasta

Jatkettiin edellistä Helsingin reissua Töölöstä Tukholmaan, jossa käytiin ystäväperheen kanssa minilomalla. Tukholma on kyllä iso ja kaunis: Kungsträdgarden, Gamla Stan, Grönä Lundin saari ja rantakadut ovat yhtä postikorttimaisemaa koko ajan.

Uusi tuttavuus oli ihastuttava ja urbaani Södermalmin alue, joka on kyllä tutustumisen arvoinen paikka. Se on Tukholman Töölö: paljon lapsiperheitä, kauniita vanhoja taloja, puistoja, leppoinen tunnelma ja pieniä erikoisia kauppoja.


Muutettaisko Tukholmaan? Olisi ihana oppia puhumaan ruotsia kunnolla. Tukholma on niin kaunis ja siellä on prinsessojakin! Kevät oli jo pitkällä, kirsikkapuut kukki ja Adele lauloi upeasti!Jos Helsingissä asuminen on muka kallista niin Tukholmassa se vasta onkin. Hesarin mukaan Helsingin keskineliöhinta on 3800€ kun se Tukholmassa on 7000€!! Asuntojen hinnat ovat lähteneet siis ihan käsistä, johon on osasyynä se, että asuntolainoja ei Ruotsissa tarvitse käytännössä lyhentää ollenkaan. Kuka uskaltaa oikeasti ostaa Tukholmasta asunnon? Mitä jos hinnat romahtaa? Miten KESKIneliöhinta voi olla 7000€?? Haloo!?! Kyllä tuntuu Helsinki nyt halvalta ja järkevältä.


Ihan mielelläni kyllä muuttaisin joskus ainakin hetkeksi ulkomaille! Espanja, Ruotsi ja Englanti houkuttavat. Nyt pitkän reissun jälkeen on kuitenkin ihana olla taas kotona. 

Hem, kärä hem.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti