torstai 14. heinäkuuta 2016

Puutaloidylliä Turussa

Kävin eilen kampaajalla ja puhuttiin taas asumisesta, taloista, Helsingistä ja Oulusta. Ihana suortuvieni silittäjä on asunut ympäri maailmaa, mutta on jokunen aika sitten palannut Ouluun ja asettunut itseäänkin suloisempaan puutaloon.

Olen nyt kesän aikana pohtinut vakavammin tätä meidän kotikaupungin etsintää. Halutaanko me oikeasti Helsinkiin? Haluanko oikeasti asua aina kerrostalossa?


Olen välillä salaa kaikilta haaveillut Ouluun jäämisestäkin, vaikka se tuntuisikin jonkinlaiselta elämän tuhlaamiselta. Vaikka Oulu on kaikin puolin ihana, haluan täältä pois. En ole itse valinnut tätä kaupunkia ja lähdinkin kerran jo maailmalle (Turkuun) palatakseni vuoden seikkailun jälkeen maitojunalla takaisin kotiin seuraamaan sairaankivaa saattohoitoa. Hoito on loppunut jo aikoja sitten ja olen nyt valmis jättämään Oulun. Olen aikuinen, saan valita missä asun ja en asu kyllä Oulussa enää yhtään pitempään kuin on pakko! Olkoonkin joku kolmenkympin kriisi ja angstaus tämä, ihan sama.

Kampaajani puutaloudyllistä innostuneena pistin Etuoven hakuun puutalo-osake, koko maa ja hae! Eteeni avautui pitkä lista toinen toistaan söpömpiä koteja. Ehdotin miehelle jos muutettaisiin vaan sinne mistä löytyy ihanin talo!


Varsinkin Turussa oli ihania puutaloja aivan keskustan tuntumassa ja lähes Oulun hinnoilla! Rakastan Turkua, mutta olen aina ajatellut sen olevan kaukana ja hankalien kulkuyhteyksien päässä, jollain lailla eristyksissä kaikesta. Kirjoitettuani nyt parin kuukauden ajan Etuoveen Helsingin asuinalueista, olen päässyt hyvin kärryille Helsingin asuntotarjonnasta ja hinnoista: ihania taloja, ei niin ihania hintoja. Turussa sekä talot että hinnat ovat kohdillaan ja saisimmekin puutalon vaikka ihan keskustasta! Mutta muutettaisko me oikeasti Turkuun ja hylättäis Helsinki? 

Turku on tosi kaunis. Se tuntuu kodilta ja minulla on sinne ikävä. Siellä ei kuitenkaan ole yhtään ystävää tai perhetuttua, vain muutama miehen opiskelukaveri ja pari minun exää. Miten ja mistä kolmikymppisenä löytää omanikäisiä kavereita? Ehkä hiekkalaatikolta, tanssitunnilta tai baarista? Onko olemassa mitään ystävätinderiä?

Antakaahan entiset ja nykyiset Turkulaiset kommentteja minkälaista Turun keskustan tuntumassa on asua lapsiperheenä! Saattaa olla, että tämä perhe muuttaa sittenkin Turkuun!

4 kommenttia:

 1. No hei Turussa on meidän perhe! Ja neljän vuoden asumisen jälkeen mä voin sanoa, että Turku alkaa tuntumaan kodilta, eikä Helsinkikaipuu iske kuin enää silloin tällöin. Täällä on helppoa, halpaa ja kaikki on lähellä.

  Täältä katso perus Portsan ja Martin lisäksi asuntoja ainakin Pohjolasta, Mäntymäestä ja Nummesta. Omanikäisiä kavereita saa töistä ja hyvällä tuurilla hiekkikseltä! Ja mä voin ainakin olla sun kaveri.

  VastaaPoista
 2. Niin joo! Ihanaa kun alat mun kaveriksi! 😊😊 ja kiitti aluevinkeistä! Helsingin ystävät kävi kylässä ja alkoi taas Meilahti vetää kovasti puoleensa.... Mut Turku on ❤️ Ja just se helppo, halpa ja kaikki lähellä yhdistettynä kauniisiin taloihin ja Aurajokeen on alkanut yhtäkkiä kuulostaa just meille sopivalta.

  VastaaPoista
 3. Onhan täällä vielä muutamia opiskelutovereitasi, jos vielä meitä muistat. Just tänään nähtiinkin Lindan ja Johannan kaa. Vaikka onhan siitä kyllä tosi paljon aikaa, kun ollaan viimeksi nähty. t. Tuuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! En ole teitä unohtanut 😊 Vaikka siitä taitaa olla kohta 10 vuotta!!!! 😬 Lähinnä vissiin ajattelin että kaikki on lähteneet pois kun kerta minäkin. Olisipa kiva joku luokkakokous joskus!

   Poista