maanantai 25. huhtikuuta 2016

Avotakka

Minulle on jostain syystä tullut Avotakka nyt neljän kuukauden ajan. Mies, anoppi eikä ystävä myönnä mitään enkä minä valita. Ihanaa on hyvä lehti, kahvi, kukat ja vastaleivottu leipä. Ja hiljaiset lapset television edessä viidestä kuuteen.


Huhtikuun lehdessä oli kaunis koti Punavuoressa, mielenkiintoinen juttu Kaartinkaupunkiin muuttaneesta lapsiperheestä ja ihana nelihenkisen perheen ullakkohuoneisto Manskulla. Maaliskuun Avotakassa oli juttu perheestä, joka muutti Helsingin keskustasta unelmiensa paritaloon Vuosaareen kunnes tajusivat, että haluavatkin takaisin keskustan sykkeeseen! Ihana lukea kohtalotovereista, meistä vastavirtaan pyristelevistä kerrostaloperheistä, joiden mielenliikkeitä niin harva varsinkaan Oulussa ymmärtää. 


Olen Pinterestissä, mutta taidan nyt oikein vanhanaikaisesti ottaa sakset, liiman ja suunnitteluvihon esiin ja unelmoida tulevasta.

Mukavaa alkanutta viikkoa! 2 kommenttia:

  1. Mua kiinnostaa tämä oululaisten suhtautuminen kerrostaloelämään. Miksi ihmiset ajattelevat, että omakotitalo on parempi? Helsingissä en nimittäin ole törmännyt kerrostalojen vastustukseen, vaihtoehtoja kun ei täällä pääkaupungissa juurikaan ole. Lähikunnissa kyllä. Tunnen itse asiassa useamman perheen, jotka ovat muuttaneet keskustasta kauas isoon omakotitaloon... ja palanneet maitojunalla takaisin keskustaan pienempään asuntoon.

    VastaaPoista
  2. Sanopa se! En tiedä enkä ymmärrä miksi niin moni lapsiperhe Oulussa muuttaa keskustasta pois omakotitaloon... Kulttuuri? Tapa? Tottumus? Mahdollisuus? Oulussahan on tosiaan mahdollista asua omakotitalossa ihan kohtuuhinnalla jo kolmen kilometrin päässä keskustasta. Ehkä ihmiset ajattelevat että omakotitalossa on parempi lapsuus kun on oma piha ja samanikäisiä naapurissa?

    VastaaPoista