torstai 7. huhtikuuta 2016

Reissussa lasten kanssa

Me matkustamme lasten kanssa noin kerran kuussa jonnekin. Useimmiten mennään työn takia Helsinkiin lentokoneella, silloin tällöin autolla Kainuuseen ja Lappiin. Jos lähdemme reissuun autolla on joka kolo täynnä pussukoita ja nyssyköitä ja tavarat pakattu vähän sinne päin ajatuksella "kyllä autoon mahtuu!". Lentokoneella matkustamisesta on kehkeytynyt onneksi organisoidumpaa: tässä muutama vinkki!- Pakkaa mukaan mahdollisimman vähän tavaraa. Lähdetään sitten kahdeksi yöksi Helsinkiin tai viikoksi Kanarialle on meillä mukana kaksi isoa matkalaukkua; tavaraa on toki paljon, mutta silti mahdollisimman vähän. Meillä on käytössä samsoniten ja wengerin isot matkalaukut, joissa on kätevästi rullat alla. Tarkista, että majoituspaikassa on pesukone, jolloin voit pakata vaatteita huomattavasti vähemmän mukaan! Me kuljemme lentokentälle autolla, joten isot matkalaukut ovat kätevät. Jos kulkisin julkisilla, pakkaisin tavarat rinkkaan. 

- Jätä ruumaan menevän laukun toinen puoli kokonaan tyhjäksi! Kun saavumme lentokentälle riisumme kaikki ulkovaatteet toiseen matkalaukkuun, jonka olemme jättäneet osittain tyhjäksi. Kun toppahaalarit, hanskat, lapaset, villasukat, kaulurit ja huivit saa käsistä pois, oleminen lentokentällä helpottuu huomattavasti. Ja matkalaukussa on jo valmiiksi tilaa jos reissulta tarttuu jotain mukaan!

- Käytä vauvan kanssa kantoreppua. Vauva viihtyy ja kädet jäävät vapaaksi! Kantorepun kanssa pääsee turvatarkastuksesta useimmiten läpi ilman, että vauvaa täytyy ottaa pussista pois. Itselläni on käytössä ihana Wompatin kantoreppu!


- Tärkeimmät tavarat koneeseen: Hengenpelastajana hoitolaukku. Meillä on hoitolaukussa hoitoalusta, pilttipussi, eväspussi, longchampin pussukka ja jotain luettavaa kaikille. Taiteltava hoitoalusta sulkee sisäänsä vaipat ja kosteuspyyhkeet ja se on osoittautunut äärettömän tarpeelliseksi tälläiselle pöpökammoiselle julkisten vessojen lattialla vaippaa vaihtavalle äidille. Pilttipussissa on ruokalaput, kosteuspyyhkeitä, ksylitolipastilleja, piltti, lusikka ja välipalakeksejä. Eväspussiin heitän kotoa mukaan loput leivät ja hedelmät homehtumasta. Eväät on ohjelmanumero joka suoritetaan kahvin ja mehun kera lentokoneen noustua; myös rahaa säästyy kun täytyy ostaa vain juomat! Longchampin pussukassa kulkee pieniä tärkeitä tavaroita: kuulokkeet, kipulääkettä, salmiakkia, korvatulpat, pompuloita, pinnejä, savetteja, peili ja puuteripaperia. Lisäksi mukana on yleensä päivän lehti ja joku lasten kirja sekä lelu. Sillon tällöin havahdun ihmettelemään tätä elämää, että milloin pilteistä, vaipoista ja korvatulpista tuli laukun tärkeimmät tavarat...?!?
- Hommaa lemmikille ajoissa lomakoti. Pari reissua sitten rakas koirani suuttui, kun häntä ei oteta Helsinkiin mukaan. Herra päätti osoittaa mieltään ja rupesi pissimään kavereiden sänkyihin. Kiitos hälle siitä. Nykyään sessu pääsee hermolomalle koirahoitola Vierashuoneelle, joka on kätevästi ihan lentokentän vieressä. Viimeksi koiravanhuksemme tuli kotiin iloisena ja levänneenä. Nyt se on paljon paremmin jaksanut katsoa taas tätä huutavien hullujen huushollia!


Kohta päästään taas reissuun! Onko teillä lisää vinkkejä matkailuun lasten kanssa? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti