torstai 31. maaliskuuta 2016

Kivitalo Kaivopuistossa

Olen nyt muutaman päivän haikaillut omakotitalon perään. Kai se on tämä kevät ja valo kun tahtoisi kaiken muun kotityön lisäksi ulos haravoimaan ja sulattamaan lunta. Haaveilen romanttisesti kukkapenkistä, aidan maalauksesta ja hiekkalaatikosta vaikka totuus on, että saan just ja just tämän kerrostalohuushollin pidettyä kasassa.

Onkohan omakotitalohaaveiluni sitten juuri sitä, että liian raskaalta tuntuvien kotitöiden takia haluaisin pihan, johon lapset ja koirat voisi päästää keskenään leikkimään kun itse rojahtaisin sohvalle toipumaan keittiön alituisesta puunauksesta? Viime päivinä olen ollut myös sen verran antisosiaalinen, että oma talo jossain keskellä ei mitään houkuttelisi.

kuva:Pinterest
Nyt haaveilen kauniista espanjalaistyylisestä kaksikerroksisesta kivitalosta metsän laidassa. Suuresta koristellusta puisesta ovesta astuttaisiin sisälle avoimeen isoon eteiseen, jossa vieraat olisi mukava ottaa vastaan ilman jonotuksia ahtaassa käytävässä. Eteisessä voisi olla pari vaatekaappia sesonkivaatteille ja vaatehuone muille ulkovaatteille sekä harrastusvälineille. Missään ei saisi olla liukuovia, inhoan niitä kun ne ovat aina kuitenkin auki eivätkä koskaan oikeasti liu'u. Eteisessä olisi myös erillinen wc ja siinä ehdottomasti jokin äänieristeratkaisu, jotta lorinat ja lirinät eivät kantaidu keittiössä appelsiinimehuaan nautiskelevan kuulijan korviin.

kuva:pinterest
Asunnossa olisi suuri keittiö, johon mahtuisi suuren pöydän ääreen yhtäaikaa perhe ja ystävät. Keittiössä olisi ikkunan edessä sohva, jossa voisi nautiskella kahvia ja katsella viipyilevästi mokkapaloja leipovaa miestään. 

kuva:pinterest
Olohuone olisi keittiön vieressä oma iso huoneensa, ei siis mitään muodikkaita avomalleja sotkuisen keittiön kanssa. Olohuoneessa katto olisi hiukan korkeammalla, jotta upeat isot taideteokset saisivat arvoisensa paikan.


kuva:pinterest
Makuuhuoneita olisi pari alhaalla ja pari ylhäällä, kaikki vähintään 15 neliötä. Meidän makuuhuone olisi tietenkin isoin ja sinne mahtuisi helposti vanhanajan kampauspöytä ja hullun mamman kallonkutistusdivaani. Meidän makuuhuoneen yhteydessä olisi myös oma wc. 

kuva:pinterest
Alakerrassa olisi erillinen kodinhoitotila, jossa olisi kivasti pesukone, kuivausrumpu, kuivauskaappi, mankeli, imuri, siivousaineet ja muut kodinhengettäret taikavälineet. Kaapeissa olisi näteissä rivissä väreittäin asetellut pyyhkeet ja lakanat. Yläkerrassa voisi olla pesukuilu pyykeille! Onko kellään kokemusta moisesta salakäytävästä? 

kuva:pinterest
Alakerran kylpyhuone saisi olla rauhallinen spaosasto, josta pääsisi ulos terassille katselemaan auringonlaskua. Yläkerrassa olisi kylpyhuone supersuihkukaapilla. 

kuva:pinterest
Ulkona olisi iso robotin leikkaama nurmikkoalue, kauniita itsekseen ihanina viihtyviä istutuksia ja kesäkeittiö. Pihalla olisi myös autotalli automaattisesti avautuvalla ovella, pyöräkatos ja varasto. Talo olisi meren äärellä keskellä Kaivopuistoa Espanjan kesäisellä ilmastolla ja Oulun talvisella lumimäärällä. 

Semmosia haaveita tänään. Mistä sinä haaveilet?

2 kommenttia:

  1. Me ollaan juuri tehty kaupat talosta josta löytyy pyykkikuilu :D eli kokemusta ei ole, mutta en ehkä malttaisi odottaa että pääsen sitäkin testaamaan! Oli kyllä kapean näköinen tunneli, saa nähdä onko meidän lakanat siellä jumissa heti ekana lakananvaihtopäivänä :D

    VastaaPoista
  2. Hehee, jännää! Laitahan kommentia miten kuilu toimii! Ihana jos jää joku yksinäinen sukka jumiin sinne ;D

    VastaaPoista