maanantai 11. tammikuuta 2016

Inhoan kerrostaloelämää!!

Edellinen teksti oli niin siirappista ylistystä keskustassa ja kerrostalossa asumisessa, että listaan nyt tasapainoksi asumisen huonoja puolia.

-inspirational-quotes-9
kuva:pinterest
1. Kun isompi lapsi on nukahtanu rattaisiin kaipaan sitä, kun lapsen ja rattaat pystyi maan tasalla pukkaamaan takapihalle ikkunan alle ja jättämään itkuhälyttimen kanssa siihen. Nyt on pitänyt siirtyä sisällä nukuttaviin päiväuniin, jotka sitovat meidät puolen päivän aikaa kotiin. Toinen vaihtoehto on pysytellä kaupungilla päiväunien ajan ja aina ei kyllä jaksaisi. Onneksi pienemmän lapsen voi vielä toistaiseksi nostaa kantokassissa parvekkeelle nukkumaan.

2. Ärsyttää, kun tulemme monen matkalaukun tai kauppakassin kanssa kotiin ja tavarat täytyy siirtää ensin monessa erässä rappukäytävään, sitten hissiin ja sitten vasta sisälle. Omakoti-ja rivitalossa oli kätevää kurvata suoraan oven eteen ja kantaa lasti siitä vaan sisälle. Nyt kätevintä on, että toinen vanhemmista menee lasten kanssa sisälle ja toinen tuo tavarat. Yksin tämä onkin aikamoinen show: ostokset ja itkevä vauva sisälle, vauvan siirto vaunuihin, koira hihnaan, hissillä alas, nukkuvan esikoisen siirto autoista vaunuihin ja kävelylle. Parhaimmillaan sisällä käydessäni auton varashälytin alkaa soida, vauvalla olisi nälkä ja koira karkaa kahdeksanteen kerrokseen...

3. Kakka ärsyttää. Kävelytiet ovat varsinkin näin alkutalvesta täynnä koirankakkaa kun isonkin kikkareen voi jonkun mielestä kätevästi piilottaa lumen alle lasten löydettäväksi. Likaisia haalareita pestessä äiti on oppinut missä lapsi saa rymytä ja missä ei.

4. Pelottavinta ovat autot ja autotiet. Paniikissa paetaan lasten kanssa kauas tien reunaan kun auto näkyy puolen kilometrin päässä. Miehen mielestä olen ylihuolehtiva. Lapsi on onneksi jo oppinut kulkemaan reunassa, varomaan autoja ja pyöriä sekä odottamaan vihreää valoa.

5. Säleverhojen hinkkaus ylösalas ärsyttää. Heti muutettuamme pidimme makuuhuoneen säleverhoja ylhäällä ja vähät välitimme jos jotakuta kiinnostaa tirkistellä sisään. Nyt kun naapurit ovat tuttuja tuntuisi vähän pervolta tieten tahtoen vilautella alakerran papalle, joten aamuisin ja iltaisin säleverhot on pakko laskea makuuhuoneessa alas.

Kaikkea ei voi saada ja kaikessa on puolensa ja puolensa. Asenteella ja huumorilla selvitty monesta.

Lue myös: Kerrostaloelämää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti