lauantai 16. tammikuuta 2016

Ruoholahden puolella vihreämpää


There's still time to give your lawn one last trim before the winter, but try to leave a mix of short and long grass to provide homes for as many species as possible. Short grass is good for starlings, blackbirds and song thrushes on the hunt for a tasty treat, whilst long grass provides a cosy winter shelter for many insects #homesfornature:

Edellisellä reissullamme Helsingissä olimme Länsisatamassa kivassa kaksiossa, jossa meitä odotti joulukuusi ja pipareita! Kylläpä on vieraanvaraista porukkaa airbnb:llä. Asunnosta avautui upea näkymä Crusellinsillan yli Ruoholahteen sekä vähemmän upea näkymä docratesin syöpäsairaalan potilashuoneisiin. Asunnosta parin sadan metrin säteellä taisi olla jopa neljä isoa leikkipuistoa. Lapsi- ja koiraperheitä näkyi paljon. Cittarissa bongailin julkkiksia. Alueelta on helppo liikkua lähes minne vaan: länsiväylä alkaa Ruoholahdesta, metrolla pääsee kahdessa minuutissa Kamppiin, ratikka ja bussit kulkevat jatkuvasti. Myös pyörä-ja kävelytiet vaikuttavat näin Oululaisenkin silmiin ihan päteviltä. Kanaalinrantaa oli kiva käveleskellä, tosin tuuli oli hurjan hyytävä! Tuuleekohan siellä aina noin paljon?

Länsisatama on pienistä saarista (Salmisaari, Munkkisaari, Hernesaari, Ruoholahti, Jätkäsaari) aikoinaan täytemaalla ja silloilla muodostettu alue. Alueen asuintalot on rakennettu pääosin 1990-luvulla eikä arkkitehtuuri ole kovin vakuuttavaa. Jätkäsaaressa on kuitenkin ihan uusiakin jännittävän näköisiä (ja hintaisia!!) rakennuksia. Ruoholahdessa on paljon suurten firmojen yritystoimistoja. Salmisaaressa sijaitseva kaapelitehdas on Suomen suurin kulttuurikeskus, jossa tämän viikonlopun ajan vielä mielenkiintoiselta vaikuttava ilmainen näyttely narsismista:Kuka muu muka?

Alueesta tulee mieleen Oulun Etu-Lyötty, joka on rakennettu vanhojen ratapiha-aluettein paikalle ihan junaradan varteen. Ruoholahdessa junaradan virkaa toimittaa kanaali. Alue on vanhaa satama-aluetta ja samalla tavalla rouhea ja industriaalihenkinen kuin Etu-Löytty. Minun mieleeni alueet ovat vain kolkkoja. Hauskinta on, että kolme läheisintä ystävääni viihtyvät nimenomaan näillä alueilla!

Mielikuva Ruoholahdesta oli huomattavasti kolkompi mitä se sitten olikaan; paljon kivoja vehreitä puistoja ja kaunis kanaali loivat alueeseen lämpöä. Voisin kuvitella asuvani alueella juuri helppojen kulkuyhteyksien ja lapsiystävällisyyden takia, mutta ei tämä lempparialueitteni listaan silti päädy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti